Blanco templates voor Joomla! 2.5

Joomla 2.5Op 24 januari is de nieuwe versie Joomla 2.5 vrijgegeven, Joomla 1.7 zal vanaf 24 februari niet meer ondersteund worden. De blanco Joomla 1.7 templates zullen over het algemeen werken in Joomla 2.5, maar zijn toch op een aantal punten voor Joomla 2.5 geupdate. Zoals een aantal gegevens in de templateDetails.xml o.a. de module positie position-7 is aangepast naar sidebar-left-top en de module positie breadcrumbs is aangepast naar kruimelpad.

Joomla template module posities tonen

Joomla module posities blanco temlateWil je een overzicht van de module posities in de blanco template dan kan je deze zien door na het installeren van de blanco template naar Templatebeheer te gaan. Klik rechtsboven op de button 'Opties' standaard staat 'Voorbeeld module posities' uitgeschakeld, schakel deze optie in (opslaan & sluiten) en ga daarna naar de tab 'Templates'.

In 'Templatebeheer: Templates' zie je in het overzicht van de geïnstalleerde templates nu een linkje 'voorbeeld' staan, daarmee kan je van iedere template de module posities bekijken. Waaronder ook de blanco templates. Dit is overigens ook via de voorkant van de website mogelijk als de optie 'Voorbeeld module posities' is ingeschakeld door /index.php?tp=1 achter een domeinnaam te plaatsen. Mijn advies is dan ook de optie 'Voorbeeld module posities' na het bekijken van de module posities weer uit te schakelen.

De Nederlandse vertaling van de taalbestanden Joomla 2.5 kan je downloaden op JoomlaCommunity.eu

Live demo Joomla 2.5 blanco template

Download Joomla 2.5 templates

Deze blanco templates zijn zeer eenvoudig van opzet, kunnen gebruikt worden om de basis van een Joomla template te leren en door middel van een eigen huisstijl en CSS vormgeven.


Vond je dit artikel interessant? Meld je aan voor meer gratis tips!

Een plusje, like of tweet via de social media buttons onderaan de pagina wordt natuurlijk ook zeer gewaardeerd!

Anja HageDit artikel is geschreven door Anja Hage, eigenaar van Web-effect en gespecialiseerd in gebruiksvriendelijke Joomla websites, conversie- en zoekmachine optimalisatie.

Google+ | LinkedIn | Twitter | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reacties  

Anja Hage
# Anja Hage 24-02-2012 00:34
Ik kwam er via Google Analytics achter dat er een klein probleempje is met de blanco templates, tenminste i.c.m. voorbeelddata. Ik kan daar op het forum niet meer reageren, dus ik doe het even hier.

De blanco templates hadden (want ik heb het ondertussen aangepast) een module positie 'breadcrumbs' nu is het zo als voorbeelddata gebruikt wordt een kruimelpad standaard op module positie position-2 gepubliceerd wordt.

Je zou verwachten omdat er geen position-2 in de blanco template staat dat er ook geen kruimelpad zichtbaar zou zijn, maar dat is dus niet zo, ineens is er een module position-2 aanwezig. Ik heb de module positie aangepast naar 'kruimelpad' en als er nu geen module op die positie gepubliceerd is is er ook niks te zien. Zoals de bedoeling is.

De aangepast templates kan je op deze pagina downloaden.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen