Tips voor het gebruiksvriendelijk plaatsen van afbeeldingen

Tips afbeeldingen verkleinen Joomla

Tijdens uitleg aan de klant bij oplevering van een website en de basiscursus Joomla onderhouden komt het altijd aan bod, het plaatsen van afbeeldingen op een Joomla website.

Regelmatig zie ik nog dat er te grote afbeeldingen gebruikt worden op een website. Afbeeldingen worden bijvoorbeeld direct geplaatst vanaf een fototoestel of telefoon met een hoge resolutie van meer dan 2000 pixels en een bestandsgrootte van 1 of 2 MB per foto. De afbeelding wordt dan handmatig met de editor verkleind naar een veel kleiner formaat zichtbaar op de website, maar het blijft dezelfde grote afbeelding (qua MB's).

Lees meer: Tips voor het gebruiksvriendelijk plaatsen van afbeeldingen

Presentatie Joomla gebruikersgroep Heerenveen

Joomla gebruikersgroepenOp 8 januari heb ik een presentatie gegeven bij Joomla gebruikersgroep Heerenveen over Joomla 2.5 zoekmachine optimalisatie (SEO) en de basis van Google Analytics. Een volle zaal, erg leuk dat er zoveel ge├»nteresseerd waren in de presentatie!

De presentatie begon met het uitgangspunt van SEO. Start met een plan! Zeker met een nieuwe website, maar dat kan natuurlijk ook als je al een website hebt. In het Joomla Webdesigner magazine vertelt Brian Teeman daar ook meer over. Daar hoort een zoekwoordonderzoek zeker bij. Met welke zoekwoorden wil je graag (en heb je de meeste kans) dat je website via zoekmachines als Google gevonden en bezocht wordt? Met die zoekwoorden ga je je website techniek, structuur en inhoud optimaliseren.

Joomla gebruikersgroep Heerenveen
Joomla gebruikersgroep Heerenveen

Foto's: Facebook HCC Fryslan Heerenveen

Lees meer: Presentatie Joomla gebruikersgroep Heerenveen

Handleiding Joomla! zoekmachine optimalisatie

Joomla 2.5 SEOScoren met Joomla!

Wil je graag advies over de mogelijkheden om je website beter vindbaar te maken voor jouw doelgroep of wil je weten hoe je zelf je Joomla website kunt optimaliseren voor de zoekmachines?

Voor Webdesigner Magazine heb ik eerder een artikel geschreven over de basis van zoekmachine optimalisatie voor Joomla.

Optimaliseer zelf je Joomla 3 website voor de zoekmachines, meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis de basishandleiding met veel Joomla SEO tips.

Lees meer: Handleiding Joomla! zoekmachine optimalisatie

Joomla! SEO thema-avonden

Joomla SEO thema avondRegelmatig organiseer ik Joomla thema-avonden. Op 27 juni en 27 september over Joomla zoekmachine optimalisatie in Dylans te Rotterdam.

Basis Joomla! SEO

In het eerste deel van de avond zijn de basis technieken van Joomla SEO besproken, zoals standaard Joomla zoekmachine optimalisatie activeren. Het plaatsen van pagina titels, zoekmachine vriendelijke url's, iedere pagina een eigen omschrijving, het voordeel van intern linken op een website en meer actuele tips & tricks.

Lees meer: Joomla! SEO thema-avonden