Snel en eenvoudig actuele aanbod aanpassen op de website

Gebruiksvriendelijk Joomla 3.4 module bewerken

Sinds vorige maand is er een nieuwe versie Joomla 3.4 en met deze versie is het nog gebruiksvriendelijker geworden om een website te onderhouden!

De afgelopen weken heb ik diverse Joomla cursussen gegeven en support aan klanten. Daarbij kwam de verbeterde optie zeker aan bod, snel en eenvoudig modules bewerken via de voorkant van de website. En de reacties waren erg enthousiast!

Lees meer: Snel en eenvoudig actuele aanbod aanpassen op de website

Tips voor het gebruiksvriendelijk plaatsen van afbeeldingen

Tips afbeeldingen verkleinen Joomla

Tijdens de workshop Joomla website beheer komt het altijd aan bod, uitleg over het gebruiksvriendelijk plaatsen van afbeeldingen op een Joomla website. Omdat het nog regelmatig voor komt dat er te grote afbeeldingen worden gebruikt.

Afbeeldingen worden bijvoorbeeld direct geplaatst vanaf een fototoestel of telefoon met een hoge resolutie van meer dan 2000 pixels en een bestandsgrootte van 1 of 2 MB per foto.

De afbeelding wordt dan handmatig met de editor verkleind naar een veel kleiner formaat zichtbaar op de website. Vaak omdat het een snelle manier is, maar het blijft dezelfde grote afbeelding (qua MB's).

Lees meer: Tips voor het gebruiksvriendelijk plaatsen van afbeeldingen

Handleiding Joomla! zoekmachine optimalisatie

Joomla 2.5 SEOScoren met Joomla!

Wil je graag advies over de mogelijkheden om je website beter vindbaar te maken voor jouw doelgroep of wil je weten hoe je zelf je Joomla website kunt optimaliseren voor de zoekmachines?

Voor Webdesigner Magazine heb ik eerder een artikel geschreven over de basis van zoekmachine optimalisatie voor Joomla.

Optimaliseer zelf je Joomla 3 website voor de zoekmachines, binnenkort wordt de handleiding voor de nieuwste versie Joomla 3.5 gepubliceerd op JoomlaCursussen.nl.

Lees meer: Handleiding Joomla! zoekmachine optimalisatie

Joomla! SEO thema-avonden

Joomla SEO thema avondRegelmatig organiseer ik Joomla thema-avonden. Op 27 juni en 27 september over Joomla zoekmachine optimalisatie in Dylans te Rotterdam.

Basis Joomla! SEO

In het eerste deel van de avond zijn de basis technieken van Joomla SEO besproken, zoals standaard Joomla zoekmachine optimalisatie activeren. Het plaatsen van pagina titels, zoekmachine vriendelijke url's, iedere pagina een eigen omschrijving, het voordeel van intern linken op een website en meer actuele tips & tricks.

Lees meer: Joomla! SEO thema-avonden